Captain Morgan rom: typer och drinkar

av Jack Olofsson
Captain Morgan

Kapten Morgan och Captain Morgan. Båda är legender i dag. Sir Henry var pirat, guvernör på Jamaica, ägde nästan 40 fartyg, sockerplantager och slavar. Sedan har vi jamaicansk rom, vars kryddiga smak har erövrat världen sedan 1944. En illustration av kaptenen pryder varje flaska och hans karaktär finns med i varje annons.

Snabbfakta om Captain Morgan:

MärkeCaptain Morgan
Vad det ärMörk rom
Etablerat1944
Alkoholhalt35-40 %

Om Captian Morgan rom

Captain Morgan är en mörk rom full av smak. Det är en mycket aromatisk rom, delvis på grund av den långsamma jäsningen och delvis på grund av några speciella (och hemliga) ingredienser. Den är trippeldestillerad och lagrad i ett år på fat av vitek. Perfekt för blandade drinkar.

Även om den viktigaste ingrediensen i rom är socker är en portion relativt kalorisnål. Captain Morgan är dessutom en vegansk sprit och förklarar stolt att den aldrig har testats eller kommer att testas på djur.

Typer av Captain Morgan rom

Vilken flaska tycker du är bäst?

Captain Morgan Original Spiced Rum

Captain Morgan är den ursprungliga festspriten, en kryddad rom som föddes och blandades för att ha roligt. Så ta en flaska Captain Morgan Spiced Rum, höj ett ben och skåla för det äventyr som väntar.

Captain Morgan White Rum

Fem gånger destillerad innebär fem gånger mer kul. Captain Morgan White Rum är lika len som kaptenen själv, och den smakar definitivt bättre. Prova den här rommen blandad i en tropisk shot eller som ersättning i någon av dina favoritcocktails.

Captain Morgan 100 Proof Spiced Gold Rum

Krydda den som en kapten med Captain Morgan 100 Proof Spiced Rum. Den här blandningen av karibisk rom och utvalda kryddor ger den fulla smaken av dess intensitet. Den kan drickas ren, med is eller tillsammans med din favoritblandning. Blanda bara med cola och häll över is för att få en Captain & Cola-cocktail. Captain Morgan ger äventyrsglädje till alla fester, oavsett hur du väljer att njuta av den.

Captain Morgan Loconut

Festa som en kapten med Captain Morgan Loconut, en utsökt kokosnötsshot från kaptenen. Denna 40-procentiga, glutenfria kokosnötsshot, som vann 2017 vid San Francisco World Spirits Competition, är utsökt i sig själv eller används för att ge en tropisk twist till din favoritblandning. Blanda bara med kokosvatten för att få en uppfriskande Loco & Coco-cocktail.

Captain Morgan Black Spiced Rum

Krydda den som en kapten med Captain Morgan Black Spiced Rum. Den är tillverkad med svart rom för en mjuk finish och är perfekt för sig själv eller för att ge en läcker kick till dina favoritblandade drinkar. Blanda bara med lime-, apelsin- och ananasjuice, enkel sirap och bitter för en läcker zombiecocktail.

Captain Morgan Gingerbread Spiced

Fira med vänner och njut av de festliga semestertiderna med denna begränsade upplaga av Captain Morgan Gingerbread Spiced. Den är destillerad med den söta och värmande smaken av färsk pepparkaka, och är ett härligt säsongsbetonat erbjudande som hela besättningen kan njuta av.

Captain Morgan drinkar recept

När det gäller rommärken är Captain Morgan kanske ett av de mest kända i världen, precis som Bacardi. Deras berömda kryddade rom är som inget annat där ute och ger en otrolig smak som är utsökt som en ren snaps eller som ingrediens i cocktails.

Rom är en allround alkoholhaltig dryck som många tycker om och kan blandas med många olika ingredienser för att skapa en mängd olika smaker. Med en förstklassig blandning av den finaste karibiska rommen, tillverkad med äventyrlig krydda och exotiska smaker, är denna rom den perfekta följeslagaren i många drinkar.

Lätta drinkar att göra med Captain Morgan Original Spiced Rum

Vi vet alla hur bra Captain Morgan passar ihop med cola, men när du kombinerar den med andra smaker och börjar göra cocktails så finns det en helt ny smakvärld att utforska.

Captain och cola

Den kanske mest kända kombon när det gäller Captain Morgan är rom och Coca Cola (eller varför inte ginger ale?).

Hurricane

För den här blandar du Captain Morgan Original Spiced Rum med lite mörk rom från Systembolaget också. Var försiktig dock – alkoholhalten kan bli väldigt hög!

Long Island Spiced Tea

Låt oss lägga till lite krydda med vår Captain! Denna drink med Captain Morgan är lite komplicerad, så låt oss nämna ingredienserna här:

  • cola
  • vatten
  • Captain Morgan Spiced Rum
  • färsk citronsaft
  • färsk limejuice
  • Gordon’s gin
  • vodka
  • Grand marnier
  • Isbitar

Pina Colada

Segla iväg till en paradisisk ö med ett enkelt pina colada-recept – med en kryddig twist! Njut av ananasens fruktighet blandat med den bästa karibiska rommen.

Du kanske också gillar