Sveriges bästa pizza på Sannegården Pizzeria

av Jack Olofsson
pizzeria

Sannegården pizzeria fick utmärkelsen Sveriges godaste pizza 2020. Med 15 restauranger är det full huggning för personalen med många pizzor som ska gräddas varje dag. På Sannegårdens pizzerias meny finns pizzor av olika slag samt vissa andra rätter som varierar mellan de olika restaurangerna.  

Snabba fakta om Sannegården Pizzeria

Antal restauranger15 stycken
Möjlighet att äta på platsJa
Erbjuder avhämtingJa
Erbjuder utkörningJa, samarbetar även med Foodora
Webbplatswww.sannegarden.com
MatPizza, sallad, kebab, rullar, pasta, grillrätter

Sveriges bästa pizza förtjänar att spridas till folket. Därför finns idag femton matställen, de flesta  i västra Sverige men vem vet, kanske blir det ännu fler i andra regioner?  

Här finns Sannegården pizzeria

 • Sannegårdens Pizzeria Munkebäck
 • Sannegårdens Pizzeria Eriksberg
 • Sannegårdens Pizzeria Kungälv
 • Sannegårdens Pizzeria Lerum
 • Sannegårdens Pizzeria Varberg
 • Sannegårdens Pizzeria Göteborg
 • Sannegårdens Pizzeria Mölnlycke
 • Sannegårdens Pizzeria Onsala
 • Sannegårdens Pizzeria Alingsås
 • Sannegårdens Pizzeria Skövde
 • Sannegårdens Pizzeria Frölunda
 • Sannegårdens Pizzeria Johanneberg
 • Sannegårdens Pizzeria Karlskoga

Hur gör man för att få en pizza från Sannegården?

Här är mer information om några av de härliga restaurangerna. Till exempel hur man kommer i kontakt med dem. Det enklaste är dock att beställa sin mat direkt på nätet. På respektive hemsida finns en enkel beställningsfunktion som är smidig att använda. 

Sannegården pizzeria i Munkebäck

Om man bor i Göteborgsområdet finns det många pizzerior att välja på om man fallit för Sannegårdens goda smaker. Man kan till exempel bege sig till restaurangen på Munkebäcks Allé 52 och njuta av deras vällagade mat. Öppettiderna varierar över veckan men det är bara två tider att hålla reda på. Måndag till fredag är det öppet mellan klockan 10.00 – 22.00 och på lördagar och söndagar öppnar man en timme senare men stänger samma tid. Öppet mellan 11.00 – 22.00 alltså. 

För att beställa eller bara komma i kontakt med restaurangen kan man ringa 031–82 12 25. Om man inte vill prata finns det ett annat alternativ. Kanske känner man att man bara måste skriva en lång recension om pizzornas förträfflighet? Då kan det vara lämpligt att skicka ett helt vanligt mejl. Adressen är: munkeback@sannegarden.com

Sannegårdens Pizzeria i Kungälv

Vill man köpa sina pizzor i Kungälv så går det också bra. Man beger sig då till Triogatan 5 och prickar in måndag till torsdag kl 11.00 – 21.00, lördag kl 11.00 – 22.00 eller söndag kl 11.00 – 21.00. Restaurangen nås på telefon 030–22 00 79 och mejladressen är kungalv@sannegarden.com

Sannegårdens Pizzeria i Lerum

Även i Lerum kan man hitta Sannegårdens Pizzeria. Här ligger restaurangen på Göteborgsvägen 10 och man når dem på telefon 030 – 22 22 26. Öppettiderna är måndag till fredag kl 10.00 – 22.00 och lördag och söndag kl 11.00 – 22.00. Sitter man vid datorn eller mobilen kan man besöka restaurangen via webben. Mejladressen är lerum@sannegarden.com och man kan även söka på Sannegården Lerum på Facebook. Sidan är inte så aktiv men det finns några inlägg och en del information. Samt förstås möjlighet att ta kontakt. 

Sannegården pizzeria – del av italiensk tradition i Sverige 

Att äta bröd med olika slags pålägg var inget nytt i det gamla Sverige men att baka bröd och pålägg tillsammans i ugnen, med tomatsås och nya sorters ost, skinka och allsköns andra fyllningar, det hade vi inte testat än. 

Den italienska klassikern pizza kom till Sverige redan i slutet av 1940-talet men då i liten skala och den serverades främst till italienare som arbetade här. När arbetsinvandringen fortsatte blev även pizzan mer vanlig och fler och fler pizzerior öppnade under 60-talet. Den stora boomen kom på 70-talet och sedan dess är allt så att säga en ostig del av vår historia.

Du kanske också gillar