Hur många mål har Ronaldo gjort?

av Jack Olofsson
Hur många mål har Ronaldo gjort

Cristiano Ronaldo är en framgångsrik fotbollsspelare som de flesta har hört talas om. Han har spelat i storlag som Manchester United, Real Madrid och Juventus och är dessutom en av grundpelarna i Portugals landslag. 

Men precis som för många kända idrottare finns det delade åsikter kring Ronaldos storhet. Det finns de som säger att Ronaldo är världens bästa fotbollsspelare. Och så finns det de som säger att han är överskattad och inte alls bäst. 

Oftast handlar det om vilka kriterier man kollar på och hur man bedömer vem som är bäst. Men i fotboll är det ju faktiskt målen som räknas och därför ska vi nu lista ut hur bra han verkligen är genom att besvara frågan: Hur många mål har Ronaldo gjort?

Hur många mål har Ronaldo gjort i sin karriär?

För en aktiv fotbollsspelare som Ronaldo så ökar såklart antalet gjorda mål hela tiden. Att ange en exakt siffra är svårt eftersom den kan ändras bara några dagar senare. Dessutom har inte FIFA någon statistik över respektive spelares målproduktion, så att hitta informationen är inte helt enkelt. Men det går såklart att fastställa milstolpar som han har nått på senaste tiden, så det ska vi göra nu.

Den 12 mars 2022 gjorde Ronaldo ett hattrick for Manchester United och gick då upp i 807 gjorda mål under karriären. Denna siffra gäller alltså de tävlingsmatcher som räknas enligt FIFA. Detta anses enligt flera källor vara den match då han blev den manliga fotbollsspelare som har gjort flest mål av alla. Det påståendet är det dock inte alla som håller med om.

Hur många mål har Ronaldo gjort i Juventus?

Sedan den 12 mars har Ronaldo såklart gjort ännu fler mål och antalet ökar hela tiden. Men för de som är intresserade av fördelningen över var han har gjort sina mål följer nu en lista med den statistiken. Dessa siffror är tagna från sommaren 2022 när Ronaldo låg på 815 gjorda mål totalt.

  • Real Madrid: 450 mål
  • Manchester United: 142 mål
  • Portugals landslag: 117 mål
  • Juventus: 101 mål
  • Sporting Lisabon: 5 mål

Du kanske också gillar