Fenomenet Paw Patrol och dess karaktärer

av Jack Olofsson
PAW

Paw Patrol har sedan den började sändas blivit ett globalt fenomen som idag sänds i över 160 länder. Serien följer en grupp heroiska valpar – Chase, Marshall, Rocky, Zuma, Rubble och Skye – som arbetar tillsammans för att skydda sin stad Adventure Bay från brott och katastrofer.

Snabbfakta om Paw Patrol

UrsprungslandKanada
KanalNickelodeon
Skapelseår2013
SkapareKeith Chapman

Stark känsla för lagarbete

Paw Patrol har hyllats för sina positiva budskap och sin starka känsla för lagarbete. Den har också varit mycket populär bland små barn tack vare sina söta figurer och spännande äventyrsberättelser.

Om du undrar vad all uppståndelse handlar om, får du här en snabb genomgång av vad Paw Patrol handlar om.

Paw Patrol-valparna leds av 10-åriga Ryder, som i den amerikanska versionen av serien har skådespelaren Jake Johnson som röst. Ryder är en pojke med en aktiv fantasi och ett stort hjärta. Han är alltid redo att hjälpa sina vänner, både människor och valpar, när de behöver det.

Karaktärerna i Paw Patrol

Var och en av Paw Patrol-valparna har sin egen speciella färdighet som kommer väl till pass under uppdragen. 

Chase

Chase är en schäfervalp som fungerar som lagets polishund. Han är modig och smart och hjälper alltid till att bevara freden i Adventure Bay.

Marshall

Marshall är en dalmatinervalp som älskar att hjälpa till på alla sätt han kan. Han är teamets brandräddningshund och är alltid redo att hjälpa till när det behövs.

Rocky 

Rocky är en återvinningsvalp som älskar att hjälpa till att hålla Adventure Bay ren. Han är alltid redo att ge en tass till alla som behöver det.

Zuma 

Zuma är en choklad labradorvalp som älskar att simma. Han är lagets vattenräddningshund och är alltid redo att hjälpa till när det behövs.

Rubble 

Rubble är en engelsk bulldoggvalp som älskar att smutsa ner tassarna. Han är lagets byggnadsvalp och hjälper till att bygga eller laga saker när det behövs.

Skye 

Skye är en Cockapoo-valp som älskar äventyr. Hon är lagets lufträddningshund och är alltid redo att flyga in i strid när det behövs.

Paw Patrol-valparna är alltid redo att hjälpa sina vänner och skydda sin stad, oavsett situation. De är ett lag som barnen kan se upp till och sträva efter att bli som dem. Om du letar efter en rolig och spännande serie att titta på med dina barn är Paw Patrol definitivt värd att kolla in.

Var man hittar Paw Patrol leksaker

Är man ett fan av Paw Patrol så är Paw Patrol leksaker och Paw Patrol figurer alltid högt upp på önskelistan. Så om du ska köpa present till ett Paw Patrol-fan – var hittar du dessa? 

  • Den officiella Paw Patrol-webbplatsen. Detta är det bästa stället att hitta officiella Paw Patrol-leksaker och varor. Du kommer att kunna hitta allt från plyschleksaker till actionfigurer, kläder och mycket mer.
  • Amazon. Amazon är alltid ett bra ställe att hitta nästan vad som helst och Paw Patrol-leksaker är inget undantag. Du kan ofta hitta bra erbjudanden på varor här, så det är värt att kolla in.
  • Lokala butiker. Paw Patrol är populära så många lokala butiker har åtminstone några Paw Patrol-produkter. 

Det finns även en Paw Patrol film

Paw Patrol-filmen handlar om denna grupp heroiska valpar som ger sig ut på spännande äventyr för att rädda sin stad från fara. Under ledning av sin orädda ledare Ryder arbetar Paw Patrol tillsammans för att hålla Adventure Bay säker. Från att stoppa bränder till att rädda kattungar från träd är Paw Patrol alltid redo att hjälpa till.

Paw Patrol Torn
Torn är det andra avsnittet av Paw Patrol och blev väldigt populärt och efterfrågat. Därför berättar vi här lite om handlingen i avsnittet.

När solen går upp över Adventure Bay ser Zuma, som håller utkik, något konstigt i fjärran. Det är en tornado.

Valparna går till handling och rusar till platsen. De upptäcker att ett träd har fallit över vägen och blockerar den. Chase använder sin gripkrok för att få undan trädet medan resten av valparna arbetar för att rensa resten av vägen.

När vägen är fri kan valparna börja arbeta med sitt nästa uppdrag: att hjälpa borgmästare Goodway att få ordning på sitt hönshus igen.

Du kanske också gillar