Detta bör du tänka på när du ska bygga en pool

av Josephine Krog

Byggandet av en pool kan vara ett stort projekt, så det är viktigt att du tänker igenom alla aspekter innan du börjar. Först och främst måste du bestämma vilken typ av pool som passar bäst för ditt hem och din budget. Det finns olika typer av pooler som innehåller fiber, betong eller vinyl. Du måste även ta hänsyn till den lokala lagstiftningen när det gäller byggande av en pool i ditt område. Naturligtvis vill du ha en säker miljö för dina barn och därför bör du överväga att köpa ett pooltak som ska installeras när poolen är klar. 

Vilka olika typer finns det?

Det finns finns två olika typer av pooler. PP-pool och Themopool. Thermopooler är en typ av pool som använder värme för att hålla vattnet varmt. Fördelen med denna typ av pool är att det ger ett bekvämt bad oavsett väderförhållanden, vilket gör det till ett bra val för dem som bor i kallare klimat. Nackdelen med thermopooler är att de kan vara dyra att installera och underhålla, och de kräver ofta mer energi för att hålla vattnet varmt. PP-pooler (Polypropylenpooler) är en typ av pool som består av ett polypropylenskal som är täckt med en vinylbeläggning. Fördelarna med PP-pooler är att de är lätta och billiga att installera, samtidigt som de inte kräver så mycket energi för att hålla vattnet rent och fräscht. Nackdelen med PP-pooler är dock att de inte kan hålla vattnet så varmt som thermopooler, vilket gör dem mindre lämpliga för dem som bor i kallare klimat.

Hur väljer man den bästa platsen för sin pool ?

När man väljer den bästa platsen för sin pool är det viktigt att ta hänsyn till såväl miljö som praktiska aspekter. Först och främst bör man titta på hur mycket sol och skyddad plats som finns runt poolen. Det är viktigt att ha en plats som har tillräckligt med sol för att hålla poolen varm, men samtidigt inte för mycket sol för att undvika skador på poolens yta. Man bör också se till att ha en plats som är lättillgänglig, så att det inte tar alltför lång tid eller ansträngning att komma till poolen. Det är också bra om man kan hitta en plats som ger god utsikt, så att man kan njuta av den vackra naturen medan man badar.

Vilka lagar och regler gäller när man bygger en pool?

När man bygger en pool krävs oftast inget bygglov, dock kan det göra det beroende på vad för tillägg du har till poolen och vilken kommun du bor i. Så se till att du undersöker om du behöver ansöka om tillstånd i din kommun innan du börjar bygga. Detta innebär att du måste fylla i ett antal formulär som beskriver dina planer, inklusive storleken på poolen, placeringen och vilka säkerhetsfunktioner som ska användas. Du kan också behöva ta hjälp av en professionell för att se till att alla lagar och regler följs. Det är också viktigt att ha rätt skyddsanordningar, såsom ett pooltak.

Allt du behöver veta om underhåll av din pool

Att sköta om sin pool är viktigt för att den ska hålla sig fräsch och säker. Först och främst bör du se till att ha en regelbunden rengöring av poolen, vilket innebär att du måste ta bort alla löv, smuts och annat som kan samlas upp i vattnet. Det är också viktigt att kontrollera pH-nivån i poolen regelbundet, eftersom det påverkar hur effektivt kemikalierna fungerar. Du bör också se till att byta ut filter minst en gång per år för att säkerställa god hygien. Om du har en saltvattenpool bör du se till att saltnivåerna hålls konstant genom att lägga till mer salt när det behövs. Det är också viktigt att titta efter eventuella läckor eller andra problem som kan orsaka skador på din pool. Genom att följa dessa steg kan du hjälpa till att säkerställa att din pool fortsätter vara ren, säker och frisk för hela familjen!

Varför du bör ha pooltak

Det finns många fördelar med att ha en pool med ett pooltak. För det första skyddar det poolen från smuts, vilket hjälper till att bevara vattnets kvalitet och förhindra alger och bakterier från att växa. Pooltaket kan även hjälpa till att minska energikostnaderna genom att isolera poolen mot yttre temperaturer. Detta gör det möjligt för dig att använda din pool under hela året, även när utomhustemperaturerna sjunker. Pooltaket ger även extra säkerhet, eftersom det hindrar barn och djur från att komma in i poolen utan tillsyn.

Vart hittar du material och utrustning till din pool?

Om du letar efter material och utrustning till din pool, så kan du hitta det på Pooltime.se. De har ett stort sortiment av produkter som alla är speciellt anpassade för att passa dina behov. Du kan hitta allt från poolpumpar och filter till poolpacket. Oavsett om du letar efter en ny pump, pooltak eller andra produkter för att skapa den perfekta miljön runt din pool, så kan du hitta det på Pooltime.se.

Du kanske också gillar