Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River

av Karl Åkerman

Blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra har många omtyckta låtar i sin repertoar. Bland annat så är Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River en av orkesterns mest omtrycka låtar genom tiderna.

Orkestern har funnits så länge som ända sedan 1905 och idag är Göteborg Wind Orchestra en professionell orkester som arbetar fulltid med musiken. De får idag sin finansiering från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad och stödets omfattning beslutas av den regionala kulturnämnden.

Här kan du se Göteborg Wind Orchestra

Göteborg Wind Orchestra har ständigt ett fullspäckat spelschema. De spelar givetvis väldigt ofta i sin hemstad Göteborg. Inte sällan har de också konserter i andra städer så som Halmstad, Stockholm, Lidköping, Alingsås och Varberg för att ge några exempel.

Så om du är en av de som älskar klassisk musik och kanske dessutom har en förkärlek till just blåsinstrument och blåsorkestrar, kan du få uppleva en konsert med Göteborg Wind Orchestra på många olika platser över hela landet. Har du riktig tu kanske du även får höra just Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River.

Skolkonserter

Det är inte bara i stora fina salar du kan få en glimt av Göteborg Wind Orchestra. Faktiskt är det så att de också gör skolkonserter och fram till idag är det tiotusentals skolelever som har fått uppleva en riktig klassisk konsert med en professionell orkester.

Orkestern är även mån om att hålla blåsmusiktraditionen vid liv. Därför har de också olika samarbeten och workshops tillsammans med flera kulturskolor runt om i landet.

Du kanske också gillar