Rollistan i The Witcher

av Karl Åkerman

Den här serien handlar om häxkarlen och monsterjägaren Geralt of Rivia och hans äventyr. På resan möter han monster och magi i olika former. Rollistan i The Witcher är däremot inte konstant. En del roller får nämligen andra skådespelare under seriens gång.

Sammanlänkat öde

Huvudrollerna är Geralt of Rivia, som Henry Cavill spelar. Cirilla ”Ciri” Fiona Ellen Riannon spelas av Freya Allen och Yennefer av Vengerberg som spelas av Anya Chalotra.

Geralt of Rivia vaknar med minnesförlust och efter hand som serien utspelar sig kommer mer och mer av hans minne tillbaka. Hans resa är tätt sammanknuten med häxan Yennefer av Vengerberg och Cirilla, den unga prinsessan. Exakt hur de är sammanlänkade visar sig i serien, men har du läst böckerna eller spelat spelen kan du ha en liten aning redan.

De här tre karaktärerna är med i nästan alla avsnitt av serien. Andra roller kommer och går eller byts ut efter hand. Det här är något som en del kan tycka är jobbigt, men eftersom det är Geralt, Yennefer och Ciri som hela serien bygger på är det rimligt.

Populär Netflixserie

Serien lanserades den 20 december 2019. Den är skapad av Lauren Schmidt Hissrich. Tillsammans med spelen är den baserad på bokserien Sagan om häxkarlen skriven av polacken Andrzej Sapkowski.

Du kanske också gillar