Charlotta Rexmark – en överlevare?

av Jack Olofsson
youtube

Charlotta Rexmark är en kvinna som har skrivit en bok om hur man överlever. Boken heter just Överlevnadsguiden och kom ut 2017, när hon var 48 år gammal. Det ger förtroende att en något äldre kvinna skriver om livet då hon själv har hunnit leva i nästan ett halvt sekel. 

Snabba fakta om Charlotta Rexmark:

Fullständigt namnCharlotta Karin Emma Rexmark
ÅlderFödd 1969
Känd förBoken Överlevnadsguiden
Bostad Villa i Skåne

Charlotta Rexmark – även på Youtube

Charlotta Rexmark har en Youtubekanal som berör viktiga frågor i livet. Avsnitten har olika längd och handlar  om ångest, oro och depression, som till exempel “När man känner sig bortvald av familj och vänner” eller “Hur man vet att man har oläkta sår”.  Många livsfrågor helt enkelt. 

Hon har gett ut ca 500 avsnitt idag och  har många prenumeranter, närmare bestämt 19 100 följare.  Charlotta Rexmark är aktuell även på flashback där hon får både ris och ros. Människor skriver om hennes Youtubekanal och hennes resonemang kring att vi lever i olika dimensioner.

Överlevnadsboken – kallas även överlevnadsguiden

Överlevnadsguiden en handbok om livet, skriven av Charlotta Rexmark och utgiven 2017.

Där ger hon svar på frågor som vi möter i livet men sällan har tid att svara på: 

  • Hur hanterar man att vara ensam? 
  • Vad krävs för att bli framgångsrik?
  • Hur slutar man att känna sig vilsen och som om man är på fel ställe i livet?

Charlotta Rexmark menar att livet är fullt av frågor. Ofta har man ingen att ställa dem till eller tid att ens tänka på dem. I sin senaste bok vill hon uppmuntra oss att tänka efter. Den handlar om personlig utveckling, mental träning, självkänsla, självförtroende för att nämna några ämnen. 

Charlotta Rexmark i sociala media – har hon någon blogg?

Charlotta Rexmark driver också en blogg där hon diskuterar samma överlevnadsfrågor. Att hon har flera kanaler är väl för att var och en ska hitta sitt forum och möta henne där var och en helst befinner sig. I både Youtube och bloggen kan man ställa frågor och kommentera. 

Youtubekanalen är lätt att hitta men hennes blogg kräver lite mera sökarbete. Bloggen har dock samma namn som boken; Överlevnadsguiden och startades 2013 av Charlotta Rexmark själv. 

På Instagram hittar du Charlotta Rexmark med en enkel sökning. Där har hon skrivit cirka 2 700 inlägg och hon har i dagsläget mer än två tusen följare. 

Charlotta Rexmark – författare och livsutvecklare

Charlotta Rexmark kallar sig själv författare, livsutvecklare och livscoach. Hon menar att man ska börja söka svar i sig själv. Det är bara dig själv som du kan ändra på egentligen. Många har stångat sig blodiga på att försöka förändra omvärlden, istället för att ändra på sig själv.

Charlotta Rexmark bor i en villa i Skåne. Hon bor nära havet vilket säkert är ett livsval. Hon bor ensam vilket kan vara ett medvetet livsval. Vill du veta mer om varför hon bor ensam lyssna gärna på några av hennes Youtubeavsnitt om ensamhet. 

Du kanske också gillar